GİZLİLİK & ÇEREZ POLİTİKASI
Terapizy Teknoloji Anonim Şirketi (“Terapizy” veya “Şirket”) olarak veri sorumlusu sıfatıyla kişisel verilerinizin korunmasına ve özel hayatın gizliliğine önem veriyoruz. İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası’nın düzenleme amacı internet sitesini ziyaretiniz sırasında sizlerden toplanan kişisel veriler ile sitemizde kullandığımız çerezlere ilişkin bilgilendirmede bulunmaktır.
1. Çerez Nedir?
Ziyaret ettiğiniz internet sitesi tarafından tarayıcılardaki kullanıcılar ile cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan ve genellikle harf ve rakamlardan oluşan küçük metin dosyaları çerezleri oluşturmaktadır.
Terapizy olarak, Şirketimize ait internet sitesine gerçekleştireceğiniz ziyaret ile tarafımıza iletişim formu gönderilmesi, üyelik işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve Şirket’imiz tarafından sunulan hizmetlerden yararlanılması kapsamında ziyaretçilerimizin deneyimlerini geliştirmek adına çerez, piksel ve benzeri teknolojilerden yararlanmaktayız. Bu bakımdan, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) olmak üzere Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından zaman zaman yayımlanan bilumum yönetmelik, tebliğ ve kararlara uygun biçimde çerez kullanımı gerçekleştirilmektedir.
Terapizy olarak her zaman işbu Gizlilik ve Çerez Politikası’nı değiştirmeye, düzenlemeye, yenilerini eklemeye, çıkartmaya ilişkin yetkilerimiz saklıdır. Terapizy tarafından yayımlanan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’na www.terapizy.com adresinden her zaman ulaşabilirsiniz.
2. Çerezlerin Kullanım Amacı
İnternet sitemizi ziyaret eden kullanıcılardan çerezler aracılığıyla temin ettiğimiz verileri aşağıdaki amaçlar için kullanmaktayız:
İnternet sitesinin işlevselliğini arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
Mevcut internet sitesini iyileştirmek ve site üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek,
İnternet sitesi üzerinde ziyaretçilerimizin yapmış olduğu tercihler ile seçimlerin anımsatılması suretiyle internet sitesi kullanımını kişiselleştirmek,
İnternet sitesinin, sizin ve Şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak,
İnternet sitesinin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu ve analizini yapmak, internet sitesi üzerinde performans artırımına gitmek,
Siteyi ziyaret edenlerin sayısını tespit edilmek ve buna göre performans ayarlarını yapılmak ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarını kolaylaştırılmak,
Kullanıcıların oturum bilgilerinin hatırlanmasını sağlamak,
İşlevselliği arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak
3. Kişisel Verileri Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebebi
Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından, hizmetlerimizin sunulması kapsamında Şirketimiz ile temas etmeniz halinde elektronik ortamda internet sitemiz, e-posta; fiziki ortamda kargo/posta, faks, yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler kanalları vasıtasıyla Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen sözleşmenin kurulması veya ifası, hukuki yükümlülük, bir hakkın tesisi, kullanılması ve korunması ile Şirketimizin meşru menfaatine yönelik hukuki sebeplere ve ürün ve hizmetlerimizin beğeni ve kullanım alışkanlıklarınıza göre özelleştirilerek size sunulması doğrultusunda açık rızanıza ilişkin hukuki sebebe dayalı olarak toplanmaktadır.
Kullanıcılarımız isteklerine bağlı olarak sistemimizden kayıtlarını sildirebilirler. Sitemiz içerisinde başka sitelere de bağlantılar bulunmaktadır. www.terapizy.com adlı web sitemiz, diğer sitelerin gizlilik politikaları ve içeriklerinden sorumlu değildir.
İnternet sitemize yaptığınız ziyaretiniz sırasında Şirketimiz tarafından çerezler yoluyla toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5 ve 6. maddelerine uygun biçimde işlenebilecektir.
4. Kişisel Verilerin Aktarılması
İşbu Çerez ve Gizlilik Politikası kapsamında, kişisel verilerinizi aşağıda belirtilen amaçlar ile sınırlı olarak ve ilgili mevzuata uygun biçimde, yurt içinde veya yurt dışında bulunan iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, grup şirketleri, yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile diğer özel kişilere aktarabiliriz:
İş ve Çözüm Ortaklarımız: Sitemizi ziyaret eden danışan-danışman uyumluluğunu sağlamak amacıyla yapılan paylaşımlar.
Tedarikçilerimiz: Ticari faaliyetimiz gereği bağlantılı çalıştığımız tedarikçiler ile yapılan paylaşımlar.
Yetkili kamu kurum ve kuruluşları: Şirketimizin, sizin veya başka üçüncü tarafların hakları, çıkarları, gizliliği veya güvenliğini korumak, taleplere yanıt vermek amacıyla kanunlar ya da yasal sürecin izin verdiği veya gerektirdiği takdirde, emniyet yetkililerine, devlet kurumları ya da kamu kurumlarına, düzenleyici makamlara ve/veya bilgilerinizi almak için uygun yasal yetki veya gerekçeye sahip olan diğer kişilerle ile yapılan paylaşımlar.
5. Sitemizde Kullanılan Çerezler
Çerezler web sitesinin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, web sitesini analiz etmek ve performansını arttırmak, web sitesinin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak ve kişiselleştirmesi hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek için kullanılabilmektedir.
Zorunlu Çerezler
Hedeflenen bir fonksiyonun çalışması için asgari bulunması gereken çerezlere zorunlu çerezler denilmektedir. Web sitemizin doğru bir biçimde çalışmasını sağlamak üzere güvenlik amaçlarıyla kullanılmaktadır. Bu çerez türleri, site performansı açısından gerekli olup ziyaretçilerimizin onayına tabi değildir.
Performans ve Analiz Çerezleri
Sitemizin kullanımında performans analizi yaparak müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri daha iyi hale getirmekteyiz. Ziyaretçilerimizin, sitemiz üzerinde en çok görüntülediği sayfaları, sitemizin gereği gibi çalışıp çalışmadığının tespiti performans ve analiz çerezleri ile yapılmaktadır.
İşlevselliğe Dair Çerezler
Sitemiz üzerinde ziyaretçilerimizin yapmış olduğu tercihler ile seçimlerin anımsatılması ile site üzerindeki hizmetlerin kişiselleştirilmesi sağlanmaktadır. Sitede kullanılan metinlerin font boyutu ile dil seçeneklerinin hatırlanması işlevsellik çerezleri ile sağlanmaktadır.
Reklam Çerezleri
Sitemizde hizmet tanıtımında bulunmak üzere reklam çerezleri kullanılmaktadır. Sayfalarımızda yer alan reklamlara yapılan tıklamaları, ilginizi çeken reklamların yönlendirdiği internet sitelerindeki hizmetlerin kullanılıp kullanılmadığına ilişkin bilgilerin takibini sağlamak amacıyla yürütülen reklam çerezleri bu kapsamdadır.
Üçüncü Taraf Çerezleri
Üçüncü parti tedarikçilere ait çerezlerdir ve internet sitesindeki bazı fonksiyonların kullanımına olanak sağlamaktadır. Bu çerezler, bu çerezlerin kullanımıyla elde edilen veriler ve kullanım amaçları üzerinde sınırlı bilgimiz ve kontrolümüz bulunmaktadır.
İnternet sitemizde aşağıda yer alan çerezler kullanmaktadır:
Çerez Adı Çerez Sağlayıcı Kullanım Amacı Kullanım Süresi
Google Analytics google.com Çerezler, sitenin ziyaretçiler tarafından ne şekilde kullanıldığını analiz etmek amacıyla kullanır. Kullanım bilgileri Google’a aktarılarak Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan sunucularda saklanmaktadır. Google bu bilgileri internet sitesi kullanımınızı değerlendirmek amacıyla kullanacaktır, fakat IP adresinizi Google tarafından depolanan diğer verilerle eşleştirmeyecektir. Süresiz
Microsoft Clarity clarity.ms Javascript koduyla ziyaretçi deneyimini analiz etmek, ziyaretçi etkileşimlerinin ve gezinti alışkanlıklarının izlenmesini, belirlenen veri kayıtlarının alınmasını ve muhafazasını sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Süresiz
grecaptcha gstatic.com Google temelli çerezlerdir. Sitenin ziyaretçiler tarafından ne şekilde kullanıldığının, ve insanlar ve botlar arasında ayrım yapmak için kullanılmaktadır. Süresiz
GRECAPTCHA google.com İnsanlar ve botlar arasında ayrım yapmak için kullanılmaktadır. İnternet sitesinin kullanımı hakkında raporlama yapmak yönünde yarar sağlamaktadır. 180 gün
rc::a
gstatic.com
Google temelli çerezlerdir. Sitenin ziyaretçiler tarafından ne şekilde kullanıldığının, ve insanlar ve botlar arasında ayrım yapmak için kullanılmaktadır.
Süresiz
rc::b Oturum Süresince
rc::c Oturum Süresince
rc::f Süresiz
pll_language terapizy.com Ziyaretçinin tercih ettiği dili belirlemek için kullanılmaktadır. 1 yıl
twk_idm_key
terapizy.com
Chat box işlevselliğini optimize etmek amacıyla ziyaretçi bilgilerinin tanınması yönünde kullanılmaktadır.
Oturum Süresince
TawkConnectionTime
previousNav embed.tawk.to Ziyaretçilerin sitedeki davranışlarına ilişkin istatistiksel verileri kaydetmek amacıyla kullanılmaktadır. Oturum süresince
twk_token_61cdfb84c82c976b71c428d4
embed.tawk.to
Ziyaretçi hareketlerinin istatiksel verilerini kaydetmek yönünde işlem gerçekleştirmek amacıyla internet sitesinde mevcudiyet sağlamak için kullanılmaktadır.
Süresiz
twk_token_61d8b185f7cf527e84d0ffd7
6. Çerezlerin Kullanımı ve Kontrolü
Web sitemizi görüntülediğiniz tarayıcı ayarlarını değiştirerek tercihlerinizi kişiselleştirme hakkına sahipsiniz. Eğer kullandığınız tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarlarınız üzerinden çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylece, tarayıcının sunmuş olduğu imkânlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkânları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullandığınız tarayıcıya göre değişmekte olup genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşabilirsiniz. Çerezlere ilişkin tercihleriniz, web sitemize erişim sağladığınız her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilmektedir.
Google Analytics tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak için tıklayınız.
Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız.
Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı Çerezler bakımından tercihler Your Online Choices üzerinden yönetilebilir.
Mobil cihazlar üzerinden Çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.
Kullanıcılarımız isteklerine bağlı olarak sistemimizden kayıtlarını sildirebilirler. Sitemiz içerisinde başka sitelere de bağlantılar bulunmaktadır. www.terapizy.com adlı web sitemiz, diğer sitelerin gizlilik politikaları ve içeriklerinden sorumlu değildir.
7. İlgili Kişi Olarak Haklarınız
Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:
Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, internet sitemizde yer alan İlgili Kişi Başvuru Formu’nu doldurarak Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.